RAWFOOD-CHOKLADBOLLAR

 
"Suck" tänker jag när jag ska lägga upp det här receptet. Nu har jag bara slängt i ingredienser i den mängd som känns bra igen. Men lånar mängd från Josefin Knaves recept. Jätte jätte goda tyckte vi allihop iallafall! 

Rawfood-chokladbollar
 100 g sötmandlar
100g hasselnötter
ca 1/2 dl kokos
12 st dadlar
1 espresso/cirka 2 msk starkt kaffe
2 msk kokosolja
2 msk kakao (för äkta rawfood ta rawfood-kakao, jag använde vanlig kakao) 
kokos/hasselnötter till rullning
 
- Mixa nötter och kokos i en mixer
- Häll i allt annat och mixa lite till 

- Rulla bollar
- Rulla i hackade nötter eller kokos ( De som var rullade i hasselnötter var absolut godast!)
(En gång doppade jag bollarna i smält mörk choklad, det var också jätte jätte gott!)
- Låt stå i kylen en stund innan servering
 
 
Jag följer ingen rawfood-diet, men det jag tycker är bra med just rawfood-recepten är att det är naturliga produkter, inga tillsatser, inget vitt socker, inget gluten och inga animaliska produkter. Så det passar bra nu när jag utesluter gluten och mejeriprodukter bland annat. Det blev mycket "produkter" där. . 
 
 
Allmänt | |
Upp