GLUTEN- & MJÖLKFRITT GODIS

Hej! Måndag och jag har ännu inte riktigt återhämtat mig från helgen. Jag drack inte speciellt mycket, vi kom till Oscars - nattklubben, klockan halv tolv kanske och gick klockan tre (alltså, konstigt att det blev långtråkigt?) och jag köpte en drink på en gång vi kom in - Amsterdam, den var så god!, och sedan blev det bara vatten resten av kvällen. Innan det blev det några cider bara. Men det var tillräckligt för att börja fundera på att bli nykterist. Nej, inte livet-ut-nykterist men 4-månaders-nykterist kanske? Då slipper man både ångest, onödiga kalorier och allmäna skador alkohol faktiskt för med sig. Förra året var jag nykter från Februari till slutet av maj på grund av en medicin jag åt och det var faktiskt skönt att vara nykter. Ja, jag tror jag ska ta ett par nyktra månader nu iallafall.
Jag ska PROVA ny diet från och med typ i morgon också. När mjölken och kvargburkarna är slut i kylskåpet för man slänger INTE mat i onödan. Jag ska för ett tag framöver plocka bort mejeriprodukter och gluten från min kost. Helt enkelt för att jag vill att min hy i ansiktet ska bli bättre. Jag får ju fortfarande någon finne då och då och det bästa kostrådet för akne är tydligen att plocka bort dessa produkter. Dessutom märker många stor skillnad på humöret efter att ha plockat bort gluten och jag är öppen för alla förslag på den fronten haha.
Jag tror iallafall att det kommer bli ganska kämpigt att hålla det här. Jag har haft det här i tankarna ett bra tag och försökt tänka mig för och upptäcker hela tiden att det finns ju mjölk och gluten i typ allt.. Idag har jag lagat massor av matlådor, bara två rätter men det blev många lådor ändå, som är (lakto/ovo-)vegetariska och så läser jag på förpackningarna till både Quorn-färsen och -bitarna att det innehåller spår av gluten. Så nu är ju allt förstört en bra tid framöver. Det blev ju ASmånga lådor och de slänger jag bara inte. Jag undrar om det är 100% noga? Men det måste det ju vara. Så himla tråkigt..
Det vikgtigaste jag var tvungen att kolla upp på en gång iallafall var vilket lösgodis jag får äta. Tur för mig att jag inte är en choklad-tjej för det fungerar ju inte! Men utöver det kunde man ju äta väldigt väldigt mycket. Tack gode gud! Alla sorters dödskallar får jag, alla såna här BUBS-godisar. Alltså det är en en bra grej att ha i huvudet om man glömmer vad man får och inte får äta haha. Där emot får jag ju typ inte äta några chips? Inte ens mina nya ABSOLUTA favoriter: Linschips med sour cream & onion-smak från Estrella. De chipsen jag kan äta är: OLW: Dill, Grill, 3xLök, Sour cream & Sweet chilli, naturchips havssalt och skuvar. + popcorn och jordnötter då.
Det jag kommer sakna är: Vissa godisar, bröd ibland, MANNAGRYNSGRÖT (den är värst), pannkaka, chilinötter, quornfärs. Äh, listan kommer nog fyllas på så småningom. Men jag tror inte jag är så himla beroende av mejeriprodukter och gluten-grejer. Det som går varmt här hemma är ju typ kokta morötter och broccoli (istället för pasta eller så), soyamjölk i smoothies, ägg, gröt (får köpa glutenfri havregryn), bär och frukt osv. Sedan har man ju risnudlar, ris, har inga problem längre med bönpasta, potatis och alla såser kan man ju byta ut mot soya/kokos/havre-grejer. Svåraste är väl om man ska äta ute eller hos vänner: Ja jag kan komma men jag äter inte det här och inte det här osv. Får börja ta med mig egen mat. Det var väl faktiskt en bra idé?
Jag ska PROVA ny diet från och med typ i morgon också. När mjölken och kvargburkarna är slut i kylskåpet för man slänger INTE mat i onödan. Jag ska för ett tag framöver plocka bort mejeriprodukter och gluten från min kost. Helt enkelt för att jag vill att min hy i ansiktet ska bli bättre. Jag får ju fortfarande någon finne då och då och det bästa kostrådet för akne är tydligen att plocka bort dessa produkter. Dessutom märker många stor skillnad på humöret efter att ha plockat bort gluten och jag är öppen för alla förslag på den fronten haha.
Jag tror iallafall att det kommer bli ganska kämpigt att hålla det här. Jag har haft det här i tankarna ett bra tag och försökt tänka mig för och upptäcker hela tiden att det finns ju mjölk och gluten i typ allt.. Idag har jag lagat massor av matlådor, bara två rätter men det blev många lådor ändå, som är (lakto/ovo-)vegetariska och så läser jag på förpackningarna till både Quorn-färsen och -bitarna att det innehåller spår av gluten. Så nu är ju allt förstört en bra tid framöver. Det blev ju ASmånga lådor och de slänger jag bara inte. Jag undrar om det är 100% noga? Men det måste det ju vara. Så himla tråkigt..
Det vikgtigaste jag var tvungen att kolla upp på en gång iallafall var vilket lösgodis jag får äta. Tur för mig att jag inte är en choklad-tjej för det fungerar ju inte! Men utöver det kunde man ju äta väldigt väldigt mycket. Tack gode gud! Alla sorters dödskallar får jag, alla såna här BUBS-godisar. Alltså det är en en bra grej att ha i huvudet om man glömmer vad man får och inte får äta haha. Där emot får jag ju typ inte äta några chips? Inte ens mina nya ABSOLUTA favoriter: Linschips med sour cream & onion-smak från Estrella. De chipsen jag kan äta är: OLW: Dill, Grill, 3xLök, Sour cream & Sweet chilli, naturchips havssalt och skuvar. + popcorn och jordnötter då.
Det jag kommer sakna är: Vissa godisar, bröd ibland, MANNAGRYNSGRÖT (den är värst), pannkaka, chilinötter, quornfärs. Äh, listan kommer nog fyllas på så småningom. Men jag tror inte jag är så himla beroende av mejeriprodukter och gluten-grejer. Det som går varmt här hemma är ju typ kokta morötter och broccoli (istället för pasta eller så), soyamjölk i smoothies, ägg, gröt (får köpa glutenfri havregryn), bär och frukt osv. Sedan har man ju risnudlar, ris, har inga problem längre med bönpasta, potatis och alla såser kan man ju byta ut mot soya/kokos/havre-grejer. Svåraste är väl om man ska äta ute eller hos vänner: Ja jag kan komma men jag äter inte det här och inte det här osv. Får börja ta med mig egen mat. Det var väl faktiskt en bra idé?
Nu är klockan visst halv ett på natten. Jag vill inte sova idag. Usch. Men jag får väl ta mig i kragen kanske.
---> nu när jag är inne på ICA handla ser jag ju att det finns ju alternativ till typ ALLT. Finns ju till exmpel vegetarisk färs utan mjölk och gluten i ICAs eget märke. Synd att jag inte tittade på det innan bara.
och nej jag är inte vegetarian men jag försöker äta mindre kött och framför allt just köttfärs har aldrig varit en favorit medan jag tycker väldigt mycket om vegetarisk färs! :)