VEGANSK FRUKOSTTÅRTA

Receptet är taget från Therese Lingren som i sin tur inspirerats av vegomagasinet!
God morgon!
Idag är det lördag och jag lyxade till det lite extra för oss till frukosten då jag gjorde denna veganska frukosttårta.
Vill ni ha recept? Här kommer det!
Vill ni ha recept? Här kommer det!
VEGANSK FRUKOSTTÅRTA:

- 4dl granola. Tänk på att ta granola på den glutenfria avdelningen om du äter glutenfritt - något jag höll på att missa!
- 2 paket planti soygurt (eller vanlig yoghurt om ni äter det)
- 2 dl blåbär
- vaniljpulver
- frukt och bär till garnering
1.Sätt bakplåtspapper i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant.
2.Häll granolan i en mixer och mixa ganska smulig
3.Blanda smulorna med 1 dl kokosolja i en skål
4. Tryck ut blandningen i botten av formen
5. Häll på hela paketet med soyurt
6. Ställ in i frysen över natten
7. Mixa tinade blåbär med vaniljpulver till en slät sås och ställ i kylen under natten
8.Ta fram tårtan i GOD tid på morgonen. Vi tog fram den 20 minuter innan vi skulle äta den men den var fortfarande ganska isig så ta fram den tidigt så kanske den blir behagligare att tugga på.
9. Ta bort formen
10. Häll blåbärssåsen på tårtan och garnera hur du vill
9. Ta bort formen
10. Häll blåbärssåsen på tårtan och garnera hur du vill

Idag ska vi hem till min farfar och fika och träffa lite släktingar, det blir mysigt!
Att köpa med sig eget gluten- & mejerifritt fika känns däremot sådär men det är bara att vänja sig vid att vara lite krånglig! Sedan får vi se vad lördagen bjuder på.
Trevlig helg!
Att köpa med sig eget gluten- & mejerifritt fika känns däremot sådär men det är bara att vänja sig vid att vara lite krånglig! Sedan får vi se vad lördagen bjuder på.
Trevlig helg!
