DAGENS MJÖLK-&GLUTENFRIA

Idag är nog veckans bästa dag! Iallafall än så länge. 
Vi har varit på studiebesök i Borås idag och haft workshop och besökt Navet för att utföra massa experiment bland annat. Det var skönt att träffa lite folk igen också då det känts som jag endast legat och vilat sedan i söndags.
 
Till frukost på bussen på väg dit åt jag overnight oats med havregryn och chiafrön blandad med soyamjölk, kanel och kardemumma toppad med blåbär, hallon och honung. Så himla smidigt! Bara blanda 1dl havregryn och 1dl mjölk + en matsked mjölk om man även vill stoppa i 0,5 matsked chiafrön också. Sedan får det stå i kylen undernatten. Sedan bara att ta med sig!  Till lunch åt vi ute. Trodde att det skulle vara svårt när jag ville ha både gluten och mjökfritt men vi kom verkligen till en superbra restaurang där de hade en varierad lunchmenny - The Company som låg på textilhögskolan. Jag ÄLSKADE maten. Färsk tonfisk, champinjoner, bakad fänkål, torkade tomater och krispig lotusrot. Lotusrot är något jag aldrig smakat, men tillagad på det här viset var det iallafall underbart gott!
 
 
Till eftermiddagsfika fick vi bröd, smör och ost så det blev inget till mig. Så när jag väl var hemma och bara hade en timma kvar till träningen slängde jag i mig ägg till mellanmål. Dagens träning var min absoluta favorit: Dansa Funk! Varje gång jag kommer därifrån är jag 10 gånger gladare än jag var innan. Krafterna tar verkligen slut medan man har så himla kul och jag älskar ju att dansa över huvud taget. 

Snabbt in i duschen och sedan tackade jag mig själv för mina matlådor. 
Till middag blev det morötter (jag älskar att ha kokta morötter till precis ALLT, mitt absolut bästa tillbehör haha), grönsaker och chilli sin carne ( chilli con carne betyder med kött och sin utan). Jag tycker att man kan ha i lite vad man vill i sin chilli men jag har använt mig av grundrecept som man kan googla upp + egna ingridienser. I min är det Quornfärs (för att få den helt glutenfri ta ICAs vegetariska färs eller vanlig köttfärs eller något), champinjoner, vita bönor i tomatsås, krossade tomater, tomatpuré, rivna morötter, grön paprika, lök, vitlök, salt, peppar, basilika och en hel del chillipeppar, sambal olek och paprikapulver. Jag vill att min chilli ska smaka starkt annars är det ingen chilli! Toppad med persilja. 

vet ni vad jag har i det lilla glaset? En gurkmejashot. Gurkmeja, ingefära och citron. Den ska vara antiinflammatorisk och därmed göra hyn bättre då. Sedan är gurkmeja tydligen värsta mirakelmedicinen mot en massa saker som åldrande, förebygga tumörer och alzheimers för att nämna ett par. En matsked om dagen är rekommendationen. Den var inte speciellt äcklig men konsistensen.. Ja det är ju som ni förstår som att dricka kydda eftersom det är det man gör. Helst skulle man tydligen ha i svartpeppar, cayennepeppar och kanel också. Men det får bli nästa gång.
 
 
Varför jag skriver om all min mat är för att jag tänker att andra som googlar gluten och mjölfritt kanske vill ha tips precis som jag, även om typ ingen läser min blogg haha. Förutom det tycker jag ju själv att det är sjukt spännande och roligt just nu att läsa om hur jag ska äta och hålla på. Vi får ju se hur länge det varar. 

Nu är klockan redan 21.30 så ska titta klart på sveriges mästerkock som jag slagit på och sedan sova för jag ska upp tidigt och jobba och sedan vidare till skolan. Fast jag vet ju att jag inte kommer somna i tid ändå för det är alltid när jag lagt mig jag kommer på att jag ska skriva något till någon, googla nått, fixa något tills morgondagen osv. Men det skadar ju inte att försöka!

Godnatt! 
Allmänt | |
Upp