BANANPANNKAKA I UGNEN

Idag bjöd jag min pappa på bananpannkaka till lunch. När jag steker bananpannkakor slutar det alltid på som idag som ni ser på bilden ovan - en hög med massa små bitar. De som lyckades bli skapligt runda fick pappa naturligtvis på sin tallrik. Det tog mig nog seriöst en timme att laga enkla jävla bananpannkakor idag eftersom jag ville att de skulle bli många och fina så under tiden kom jag på att jag skulle testa att göra bananpannkaka i ugn istället. Den sista smeten hällde jag upp på ett bakplåtspapper och skjutsade in i ugnen på 225 grader tills den såg klar ut och den blev ju helt perfekt! Så det är mitt tips till er- stek inte, lägg in dem i ugnen! Blir både enklare och nyttigare eftersom man inte steker dem i fett.
Recept bananpannkaka i ugn (naturligt gluten & mjölk-fritt!)
- Banan
- Ägg
- Vaniljpulver
- En skvätt mandelmjölk om man vill
- Banan
- Ägg
- Vaniljpulver
- En skvätt mandelmjölk om man vill
- Kokosolja att steka i om man steker
Till en banan krävs två ägg. Så hur mycket det blir beror ju på hur mycket du vill ha! Mandelmjölken slängde jag bara i en skvätt i ren desperation för att pannkakorna skulle sitta ihop bättre när jag vände dem men det fungerade ju ändå inte så mandelmkölken kan nog uteslutas.
Mixa banan, ägg, vaniljpulver.
Häll ut i rundar ringar (eller hur du vill , jag gjorde en stor fyrkant som jag klippte i sedan) på bakplåtspapper på en plåt och in i ungnen på 225 grader tills de ser färdiga ut.
Tillbehör Malin:
- Kokta bär
- Kanel
- Brukar ibland ha vaniljkvarg till, honong, kokos, mer banan haha. Ja variera sig går ju.
Tillbehör pappa:
- Jordgubbssylt
- Vispad grädde
Pannkakorna fick bra betyg av pappa!
Hurra!
Ikväll blir det tacos och ett eller flera glas Cava. Älskar fredagar.
